Aliyana

Hoi dames,

Na 10 kilo te zijn afgevallen ben ik weer gezond en heb ik mijn 10 kilo bijna weer terug! Ik wil dan ook graag mijn verhaal en tips met jullie delen.

 Ik ben in het verleden door omstandigheden afgevallen naar 36 kilo, dit was echt ontzettend erg. Ik woog mezelf en schrok van het getal op de weegschaal. Voor mijn gevoel had ik echt mijn dieptepunt bereikt en besloot ik om koste wast het kost verandering hierin te brengen. Mijn gewicht was namelijk alles behalve gezond! Ik wilde absoluut niet in het ziekenhuis te belanden en begon te bedenken hoe ik mijn eetlust zou kunnen vergroten, want ik had geen eetlust meer en kon amper 1/3e op van wat ik normaal gesproken kon eten. Ik hoorde vaak ‘gewoon door eten, volproppen, jezelf dwingen’ het is niet moeilijk je kan alles lekker eten wat je wilt’, maar zo makkelijk is dat niet wanneer je helemaal geen eetlust hebt en met heel veel buikpijn en misselijkheid zit nadat je hebt gegeten. Mezelf toch dwingen heb ik vaak gedaan, maar dat werkt niet want dat hou je niet vol. Het begint bij je eetlust!! Wanneer je eetlust in orde is, gaat alles veel makkelijker en bereik je je doel zo! 

Hier mijn tips:

1. ‘s Ochtend ‘s al beginnen met iets kleins te eten, ook als je niet kan gewoon een cracker op z’n minst (om eetlust op te bouwen voor de rest van de dag)

2. Brood: zorgt voor snel resultaat, probeer 4/6 broodjes te eten op een dag. Als je geen eetlust hebt bouw dit op. Begin met tosti’s zo eet je op z’n minst in een keer 2 broodjes in ‘1’ Het voelt als ‘minder moeite’.

3. Kaneel: wekt bij veel mensen eetlust op. Mix ei en kaneel door elkaar dip je brood erin en doe het in een pan met olie, dit heeft me laten aankomen en makkelijk ook!

4. Zorg voor vaste eet tijden

5. Melk! Als je geen melk lust drink chocomel, bonomel en dat soort zuivelproducten. Elke avond een milkshake is ook een aanrader.

6. Als avondeten pasta’s of rijst. Dit is wat mij goed op weg heeft geholpen ik hoop dat jullie allemaal je doel behalen want ik gun iedereen een gezond gewicht waar die blij mee is!

Wellicht heb je van veel mensen commentaar gehad. ‘OMG! Je bent mager geworden’ ‘Jij moet meer eten’ ‘Je bent te dun’ en noem maar op … Voor sommige mensen, kan dit motivatie zijn. Ik had ook altijd gedacht dat dit mij ook meer zou motiveren, maar dat was niet zo. Ik wist zelf al donders goed dat ik ‘te dun’ was en vond het onnodig als mensen dit bleven zeggen als commentaar. Alsof ik het zelf niet wist! Dit maakte mij verdrietig/geïrriteerd waardoor ik nergens meer zin in had en mijn eetlust werd er ook niet beter op. Het voelde alsof ik de enige was met ondergewicht. Dat veranderde toen ik ‘Get fat with me’ tegen kwam op Facebook. Een groep vol met meiden die ondergewicht hebben of wat kilo’s erbij wilden hebben. Een geweldige groep die elkaar helpt, steunt & tips geeft! 

Iedereen kan zijn/haar doel behalen! Geef niet op, besef dat je niet de enige bent met dezelfde doel. Verwacht niet te veel binnen 1 dag, do what’s good.

En alles zal goed komen! 

Much love

xo – Aliyana

.  .  .

Ben je geïnspireerd geraakt door Aliyana? Wil jij vandaag nog de stap zetten om voor jouw droomgewicht te gaan? Koop dan vandaag nog jouw gepersonaliseerde schema bij ons …

Follow by Email
Facebook
Instagram