Daphne

‘Dit en nog alle stress zorgde ervoor dat ik depressief werd. Zag nergens meer het nut van in en gaf het op’

.  .  .

Ik ben altijd al mager geweest. Ik was altijd zo jaloers op vriendinnen, terwijl zij weer jaloers waren op mij. Ik kon eten wat ik wilde, at zelfs meer dan iedereen bij elkaar, maar kwam nooit een grammetje bij. En alsof het allemaal niet erger kon ben ik zo een 2 jaar terug door veel stress nog eens 10 kilo afgevallen … 

Ik heb toen van alles geprobeerd: van shakes, bijvoeding flesjes, Apetamin tot aan sporten, maar niets bleek te helpen. Ik kwam wel steeds een klein beetje bij, maar dit ging er ook weer net zo snel van af. Ik begon me steeds meer onzeker te voelen en kon op gegeven moment niet eens meer in de spiegel kijken zonder van me zelf te walgen. Dit en nog alle stress zorgde ervoor dat ik depressief werd. Zag nergens meer het nut van in en gaf het op. Het enige wat ik kon denken was: ‘ik mis mijn lichaam. Ik word nooit meer zoals ik was, ik word nooit zoals ik wil zijn.’ Dit werkte natuurlijk alleen maar averechts en werd steeds magerder.

Toch was er ineens een moment waar ik meer aan mezelf ging denken. Dit was ongeveer een jaar geleden. Alle elementen die me stress bezorgde ben ik gaan bestrijden. De slechte relatie waar ik in zat, lastige thuissituatie en mijn werk. Dit heeft veel kracht, tijd en moeite gekost en was zeker niet makkelijk. Maar nu kan ik eindelijk zeggen dat ik trots ben op mezelf. Door eens echt aan me zelf te gaan denken, gelukkig te worden van mezelf en van mezelf te gaan houden ben ik vooruitgeschoten als een vuurpijl. Zonder enige hulpmiddelen ben ik eindelijk bijna op het gewicht wat ik wil! Ik ben in 2 maanden tijd van 45,2 kilo naar 52,7 gesprongen! Dit had ik zelf nooit kunnen dromen omdat ik voorheen maar een paar gram bij kwam per maand.

Ik heb geen vast eetschema, maar sinds mijn nieuwe baan heb ik een fatsoenlijk ritme waardoor ik elke dag rond dezelfde tijd eet. Tijdens mijn ontbijt eet ik vaak een mueslireep, mijn tussendoor wat fruit. Ik lunch met vier boterhammen en beleg is altijd willekeurig en daarnaast neem ik nog een banaan. Mijn avondeten is waar ik op dat moment zin in heb, wat vaak pasta of rijst is.

Zoals je kunt zien eet ik niets bijzonders. Ik probeer wel altijd zoveel mogelijk te eten zodra ik honger heb. Alle kleine beetjes helpen!

Met mijn verhaal wil ik laten zien dat je niet alleen maar door middel van allerlei middeltjes kunt bijkomen. Maar ook door je mindset te veranderen. Hou van jezelf! En accepteer dat het niet snel zal gaan en veel moeite zal kosten. 

Don’t give up! Do what you love and love what you do!

Liefs,

Daphne

Follow by Email
Facebook
Instagram