Genieten van het hier en nu

Genieten van het hier en nu

Ik realiseerde me laatst dat het lijkt alsof we als maatschappij, continu bezig zijn met 'nog beter' worden. Het moet beter, groter en mooier. Heb je al 1 mooie titel op zak? Hup, daar kan dan nog wel eentje bij. Heb je een 7 gehaald? Mwah, de volgende keer voor een 8 hé? En ben je al wat aangekomen? Nah, nu je toch bezig bent ... We willen nog betere resultaten, nog meer titels, grotere prestaties, maar waar stopt het? Het lijkt eigenlijk alsof het nooit goed genoeg is, maar vooral dat we helemaal niet genieten en ons realiseren wat we al hebben.
Maar vandaag wil ik je herinneren dat je al goed genoeg bent. 
Je bent geweldig.
Je bent prachtig.
En je mag er zijn.
Dat hangt niet af van prestaties, titels, materiele zaken, het geldbedrag op je bank of het aantal kilo's op de weegschaal.
Je mag er zijn, omdat je ook zonder deze zaken al geweldig bent!
Als ik het even betrek op je lijf, hé ... Dat is ook de reden waarom je mijn website bezoekt! Je wil graag voorzien worden van tips en weten hoe je die kilo's eraan krijgt. Ik weet uit ervaring dat het soms lastig is om een balans te vinden in dankbaar zijn en dus accepteren hoe je er al uitziet, maar aan de andere kant continu streven naar beter. Als je wil aankomen en niet tevreden bent met je lijf, dan ben ik de laatste die zegt: 'Hou eens op met dat gezeur en wees nou gewoon dankbaar'. Ik zou je supporten door te zeggen:: 'Ga ervoor!', maar wat als je continu streeft naar wat anders worden en alleen maar denkt aan de volgende stap? In hoeverre ben je dan eigenlijk dankbaar met wat je al hebt?
Straks ben je misschien een aantal kilo's zwaarder en dat is fantastisch, maar betrap je jezelf erop dat je ook dan nog streeft naar meer, groter en beter? In dit geval: voller of juist nog wat strakker. 

Sta stil bij wat je al bereikt hebt. Waar het ooit begon en hoe ver je al bent gekomen. Wanneer wordt het tijd om echt te genieten van hier en nu. Of denk je stiekem al aan de volgende stap?

Ik hou van ambitieuze vrouwen, want ik geloof dat je met geloof in jezelf, in je doel en daadkracht veel kan bereiken, maar wat ik probeer te zeggen is: vergeet je niet van het hier en nu te genieten! 
Vergeet je niet in de spiegel te kijken, terwijl je misschien de reis naar verandering doormaakt en dan nog beseft en écht realiseert dat je al goed genoeg bent. Dat je al prachtig bent. Dat je al geweldig bent!
Geniet daarvan, want het gevaar is dat je continu alleen bezig bent en gefocust bent of wat de volgende stap wordt en dit vergeet, want goed genoeg? Dat ben je al!
Liefs,
Karima
Merk je dat je hier heel erg tegenaan loopt en wil je hier met mij over sparren? Ik geef 5x gratis een belsessie van een halfuur weg, waarin we hierover gaan sparren! Kans maken? Dat kan door een mail te sturen op info@getfatwithme.nl met waarom jij dit verdient.
Follow by Email
Facebook
Instagram