Goedkoop boodschappen doen

Als je wilt aankomen, komt er meer bij kijken dan enkel heel veel eten, want het compleet omgooien van je levensstijl moet natuurlijk ook bekostigd worden. Dat kan soms best duur zijn. Daarom deel ik in dit artikel wat tips met jullie, die ervoor kunnen zorgen dat je toch nog ‘goedkoop’ kan aankomen.  

Mijn eerste tip is de markt! In de periode dat ik bezig was met aankomen, liep ik altijd eerst langs de markt om eens te kijken of ik de meeste producten daar kon vinden. Je kunt al jouw groenten en fruit op de markt scoren voor echt veel minder geld! Denk hierbij aan twee avocado’s die tussen de 2 en 3 euro kosten bij de Albert Heijn, maar die je voor slechts 50 cent op de markt kan scoren. Dat scheelt je per week heel wat geld. Aan het einde van de dag heb je 9 van de 10 keer ook nog eens de kans dat er extra korting is. Bij mij op de markt scoor je op zaterdag aan het eind van de dag een hele krat voor echt geen geld. Dan hebben ze natuurlijk lang weekend en hebben ze toch niet veel aan de groenten en fruit. Liever voor een prikkie weg, dan weggooien natuurlijk. 

Mijn tweede tipis het in de gaten houden van de folders, websites of apps. Het is handig als je weet wanneer wat in de bonus is, want dan kan je hier ook veel van inslaan. Dit scheelt je iedere keer weer kopen en het is geldbesparend. De ene keer heeft de Albert Heijn diverse producten in de sale, maar weet jij het niet en loop je net naar de Aldi, terwijl je het voor een goedkoper bedrag had kunnen krijgen. Zonde natuurlijk! Twee apps die je kunnen helpen bij het besparen op je boodschappen zijn Supermarkt en Hiiper. Bij de app Supermarkt kun je de folders van vrijwel alle winkels in Nederland doorbladeren op je telefoon. Hiiper heeft zowel een website als een app, waarbij je je boodschappenlijstje kan importeren. Zij laten dan zien waar je het best jouw boodschappen kunt verkrijgen. 

Mijn laatste tipis het kopen van huismerken. Huismerken hebben een bepaald imago dat ze een stuk slechter of minder lekker zijn. Ja, dit kan soms degelijk kloppen, maar nog lang niet altijd. Soms is het hetzelfde of zelfs beter om voor het huismerk te gaan. Ik kocht altijd de magere kwark van het huismerk van de Albert Heijn en die was even goed als de andere. Helemaal niets mis mee en je betaalt echt een stuk minder. Bekijk goed de etiketten en probeer het eens uit. 

En dan nog wat algemene tips die ik met jullie wil delen:

1. Doe weekboodschappen. Als je een paar keer per week naar de supermarkt gaat, dan neem je vaak ook producten mee die je eigenlijk niet nodig hebt. Vermijd dit en maak ieder weekend een mooi lijstje wat je precies nodig hebt en sla dit vervolgens in één keer in. 

2. Kijk goed bij welke supermarkt je het beste je boodschappen kunt doen. Ik heb gemerkt dat ik bij de Albert Heijn vaak veel meer kwijt ben dan bijvoorbeeld bij de Dirk, Aldi of de Lidl. Voor groenten en fruit gaan wij thuis altijd naar de Lidl. Het is daar niet alleen heel goedkoop, maar zij hebben ook echt de beste groenten en fruit (blijkt uit diverse gewonnen prijzen).

3. Houd een maand bij waar je het meest geld aan spendeert. Bewaar je kassabonnetjes en kijk goed welke producten het duurst zijn, maar die je wel iedere keer moet inslaan. Waar geef je het meest geld aan uit? Wat voor producten zijn het? Zijn die producten echt nodig? Zitten er ook veel snacks en zoetigheid tussen? Als je die vragen beantwoord hebt en het zijn toch wel echt producten die niet kunnen missen, dan kun je in de toekomst wat meer rekening hiermee gaan houden, door deze producten toch wat vaker in de gaten te houden, als ze bijvoorbeeld in de bonus zijn en dan extra in te slaan.

4. En als laatst: ga verspilling tegen! Soms koop je meer dan je nodig denkt te hebben. Het is zonde als je iedere keer hier en daar wat weg moet gooien. 

Ik hoop dat jullie wat aan de bovenstaande tips hebben gehad en nu wat minder kwijt zijn aan het doen van jullie boodschappen. Laat je echter niet demotiveren als het je toch veel geld kost, want het is uiteindelijk een goede investering in jezelf.

Liefs,
Karima
Follow by Email
Facebook
Instagram