Daysy review | Hormoonvrije anticonceptie

Meet my new gadget: Daysy! 

Waarschijnlijk staat de dag nog vers in je geheugen gegrift. Dat vreemde gevoel in je onderbuik en de bloederige ontdekking op de wc. Je bent voor het eerst ongesteld geworden! Je moeder zal je er wel het een en ander over hebben verteld en op school is er vast ook kort aandacht aan besteed. Maar weet jij eigenlijk wel wat jouw cyclus je allemaal over jezelf kan vertellen? Ik kwam erachter met Daysy!

Ik houd mijn cyclus al ruim 3 jaar lang bij via een app, maar tot vorig jaar had ik nog geen idee hoeveel impact mijn cyclus eigenlijk op mij heeft. Ik wist wel dat ik rondom mijn menstruatie, niet de vriendelijkste was. Mega cliché, I know. 

Fases

Ik kwam er opeens achter dat onze cyclus zoveel meer is en ons zoveel kan vertellen. Zo bestaat ze bijvoorbeeld uit meerdere fases.  Ik begreep ineens waarom ik soms van die inspiratievolle dagen had waarbij ik lekker op dreef was. Of waarom er dagen waarbij iedere taak me juist te veel was. Ik kreeg vrij weinig af en wilde liever geen levende wezens om me heen hebben (eigenlijk wil ik dat altijd … grapje). Er ging in ieder geval een hele wereld voor me open!!

Zelfliefde

Sinds ik bezig ben met het investeren in mijn zelfliefde en dus zowel mentaal als fysiek beter voor mezelf wil zorgen, maar me daarnaast ook verdiep in hormonen en de impact hiervan, heb ik besloten om met de @daysynl aan de slag te gaan!  

99% 

Het is een hormoonvrij apparaat, waarmee ik iedere ochtend mijn temperatuur moet meten. Daarmee geeft dit slimme apparaatje, wat 99% nauwkeurig blijkt te zijn, mij inzicht in mijn cyclus. Het toffe is dat je aan de hand van de drie lichtjes die gaan branden, ook kan zien of het een vruchtbare dag zal zijn of niet. Heel fijn als je van je anticonceptiemiddel af wil. Wist je eigenlijk dat al die bijwerkingen die wij als vrouwen ervaren, helemaal niet ‘normaal’ zijn…  

Journey 

De komende maanden ga ik mijn Daysy testen en wil ik jullie meenemen in deze journey! Ben mega excited om mijn cyclus en mijn lichaam beter te leren kennen. Over drie maanden zal ik een eerste update met jullie delen. Zin in!!!

Met Daysy meet je ‘s morgens je lichaamstemperatuur (basale lichaamstemperatuur – BBT) met de interne geavanceerde temperatuursensor. Daysy de cyclus tracker analyseert vervolgens je meting met het algoritme, dat gegevens van 5 miljoen menstruatiecycli en 30 jaar onderzoek bevat en kan je direct vertellen of je vruchtbare fase bent of niet.

Update na 3 maanden

Een tijd geleden stelde ik @daysynl aan jou voor en beloofde ik jou mee te nemen in het testen van deze gadget. Ik was namelijk enorm benieuwd of de Daysy, waarmee ik iedere ochtend slechts mijn temperatuur hoef te meten, mij écht inzicht zou geven in mijn cyclus 🌿

Zou het echt zo makkelijk zijn?👇🏻 Nou, inmiddels ben ik 3 maanden verder en kan ik jou wat meer vertellen over mijn ervaring.

Gebruik

Het gebruiken van de Daysy is mega simpel! Zodra je wakker bent zet je de Daysy aan en leg je het apparaatje onder je tong en dan duurt het zo een 30 seconden voor je een piepje hoort🌡 Je ziet een lichtje branden en aan de hand van de kleur, weet je of je vruchtbaar, onvruchtbaar, je ovulatie hebt of dat de Daysy nog in de leerfase zit.

Uitdaging

Zo simpel is het … Maar wat voor mij best een uitdaging is geweest, is mijn temperatuur niet vergeten op te meten ‘voordat’ ik uit bed stap. Zodra je namelijk uit bed stapt, kan je temperatuur veranderen en kan je een incorrecte schatting krijgen. Oeps, ik heb dit best vaak meegemaakt en dan baal je toch wel even, want dat betekent dat ik het best moeilijk maak voor de Daysy om mijn cyclus te begrijpen ⛔️

Elkaar leren kennen

Zo verschilden mijn ovulatie en vruchtbare dagen hier en daar wel iets van wat mijn app mij vertelde, die ik nog wel bijhoud om te vergelijken. Daysy en ik moeten elkaar dus nog wel wat beter leren kennen, maar ondanks dat merkte ik wel dat Daysy het 2 van de 3 keren goed had toen mijn menstruatie moest aanbreken. In de ochtend brandde het lampje en in de middag was het inderdaad raak🩸

Consistent

Tot zover geloof ik écht wel in de kracht van dit apparaatje. Nu het voor mij ook helemaal begint te wennen om mijn temperatuur consistent op te meten, ben ik benieuwd naar de volgende 3 maanden!

P.S Ik heb ook een leuke kortingscode voor jou waarmee je €10,- euro korting krijgt: getfatwithme