Aankomen in gewicht met fenegriek

Fenegriek, ook wel bekend als Trigonella foenum graecum, is een eenjarige plant die tot één van de beroemdste kruiden toebehoort. De zaden van deze plant worden voor verschillende doeleinden gebruikt. In mijn zoektocht naar een natuurlijk wondermiddel om aan te komen, maakte ik kennis met fenegriek. In dit artikel vertel ik jou alles over fenegriek en deel ik mijn ervaring met jou.


Hoe te gebruiken?

Fenegriek is erg makkelijk te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om de zaadjes in hun geheel te eten,  of als capsule of in poedervorm. Als je fenegriek in zaadvorm gaat gebruiken, moet je er wel rekening mee houden dat de zaadjes vrij hard kunnen zijn. Dit kun je gemakkelijk oplossen door de zaadjes een nachtje in water te laten weken, zodat deze wat zachter worden. Deze kun je vervolgens aan je yoghurt, shake, soep of salade toevoegen. Je kunt natuurlijk ook het water opdrinken waarin je de zaadjes hebt laten weken. Ook op die manier krijg je voedingsstoffen van fenegriek binnen. Mocht je voor een makkelijke willen gaan, dan kun je fenegriek ook aanschaffen in capsulevorm. Dat is mijn ogen de beste keuze, want de kruid heeft een aanwezige smaak en geur, waardoor capsules het makkelijkst zijn.


Ervaring

Toen ik op mijn 14e startte met mijn aankomproces en in aanraking kwam met fenegriek, las ik dat veel mensen na het gebruik van fenegriek last hadden van de geur. 
Hun zweet begon door deze sterk ruikende kruid te ruiken. Helaas had ik in mijn pubertijd veel last van zweten en wist ik op voorhand al dat ik hier vast en zeker last van zou hebben, maar ik wilde het ondanks de geur toch proberen. Na een aantal keer gebruiken ben ik er uiteindelijk toch mee gestopt vanwege de geur. Wel was ik verbluft om het resultaat! Ondanks dat ik de fenegriek slechts drie dagen had gebruikt, kreeg ik er enorm veel eetlust door. Ik ervaarde een continue hongergevoel en kon gemakkelijk eten naar binnenwerken.

Niet iedereen zal zoveel last hebben van de geur. Ik sprak namelijk met de lucky girl Wafae en vroeg haar naar haar ervaring met fenegriek. Zij was hier namelijk zeer over te spreken! ‘Wow! Ik heb in maanden niet zoveel eetlust gehad. Ik ben echt de hele dag aan het eten. Ik voel echt verschil’, vertelde ze.

10 jaar later

Inmiddels ben ik 10 jaar verder, is mijn zweetproductie (eindelijk) normaal en begon het weer te kriebelen om fenegriek te testen voor jullie. Dit kwam eigenlijk door een avondje eten bij mijn schoonouders. Blijkbaar was er fenegriek in het eten verwerkt, waardoor mijn partner de volgende dag over zijn zweetgeur begon te klagen. ‘Huh, zat er fenegriek in?’ Ik begon natuurlijk gelijk aan mezelf te ruiken, maar rook helemaal niks. Ik dacht dat het aan de hoeveelheid lag dat in het gerecht verwerkt zat, alhoewel ik mij nog heel goed kon herinneren dat fenegriek ondanks een kleine hoeveelheid erg sterk kon ruiken. Dit was voor mij de aanleiding om fenegriek in huis te halen en het opnieuw te testen voor jullie. De eerste week ging voorbij en ik rook niks. De tweede ook niet en zo ging het door. Het enige wat ik ervaarde is een enorme eetlustboost. Toen wist ik het zeker: yes, ik ruik er niet naar!

Aanrader of niet?

Ik raad het uitproberen van fenegriek zeker aan! Het is een 100% natuurlijke eetlustbooster en in mijn ogen zelfs een van de sterkste. Het verschilt wel bij iedere persoon hoe fenegriek bij het lichaam aanslaat. De een zal sterk naar fenegriek ruiken en de ander zal hier geen last van hebben. Dit weet je helaas niet op voorhand en daarom is het uitproberen van fenegriek het echt waard. Werkt het namelijk wel voor je? Dan kan je profiteren van de geweldige voordelen voor je eetlust, maar ook je gezondheid. Of je moet de geur geen stoorzender vinden en gebruikt het alsnog.
 
Gelukkig


heeft fenegriek nog veel andere voordelen en is het daarom niet weg te slaan uit mijn voorraadkast.

Waar te koop?

Zoals eerder aangegen kan je ervoor kiezen om hele zaadjes te kopen en die vervolgens zelf te malen, of om de poedervorm aan te schaffen. Dit kost alleen extra tijd om te bereiden en je zal de smaak goed proeven. Het beste is om fenegriek daarom in capsulevorm aan te schaffen in hoge dosering. Dit kan je gewoon bij Get fat with me in de webshop terugvinden. Fenegriek capsules aanschaffen? Klik hier

Alternatief

Heb je fenegriek al geprobeerd of wil je je er niet aan wagen vanwege de geur? Probeer dan bijenpollen! Ook dit is een 100% natuurlijke eetlustbooster en een perfect alternatief of toevoeging (je mag het combineren) waarbij je geen last van geur zal hebben. Meer informatie over bijenpollen? Klik hier

Liefs,

Karima