Fenegriek

Fenegriek, ook wel bekend als Trigonella foenum graecum, is een eenjarige plant die tot één van de beroemdste kruiden toebehoort. De zaden van deze plant worden voor verschillende doeleinden gebruikt. In mijn zoektocht naar een natuurlijk wondermiddel om aan te komen, maakte ik kennis met fenegriek. In dit artikel vertel ik jou alles over fenegriek en deel ik mijn ervaring met jou.

Hoe te gebruiken?

Fenegriek is erg makkelijk te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om de zaadjes in hun geheel te eten,  of als capsule of in poedervorm. Als je fenegriek in zaadvorm gaat gebruiken, moet je er wel rekening mee houden dat de zaadjes vrij hard kunnen zijn. Dit kun je gemakkelijk oplossen door de zaadjes een nachtje in water te laten weken, zodat deze wat zachter worden. Deze kun je vervolgens aan je yoghurt, shake, soep of salade toevoegen. Je kunt natuurlijk ook het water opdrinken waarin je de zaadjes hebt laten weken. Ook op die manier krijg je voedingsstoffen van fenegriek binnen. Mocht je voor een tussenweg willen gaan, dan kun je fenegriek ook aanschaffen in capsule- of poedervorm. 

Ervaring

Fenegriek staat bekend als een sterk geurend zaad. Op het internet kwam ik al een aantal reviews tegen over dat de geur ondraaglijk zou zijn. Maar dat hield mij niet tegen om het alsnog uit te proberen. Ik had ergens gehoopt dat de geur wel mee zou vallen, maar helaas. Na slechts drie dagen gebruik, rook ik echt nog twee weken volop naar fenegriek. Mijn lichaamsgeur, mijn zweet en zelfs mijn urine … tsja. Mensen die dit sterk geurende zaadje hebben geroken weten dat dit echt geen pretje is. De geur is namelijk niet heel smakelijk. De geur kreeg ik ook niet weg, ondanks dat ik gebruikgemaakt heb van een sterke deo en soms wel drie keer op een dag onder de douche stond, om de geur maar weg te krijgen. 

Voordeel

Het pluspunt was wel dat ik ondanks dat ik de fenegriek slechts drie dagen had gebruikt, ik er echt enorm veel honger van kreeg. Ik las reviews over een continu hongergevoel en dat je echt als een koe zou gaan vreten. Nou, ik kan zeggen dat ik mij wel een beetje een koe voelde.

Niet iedereen zal zoveel last hebben van de geur. Ik sprak namelijk met de lucky girl Wafae en vroeg haar naar haar ervaring met fenegriek. Zij was hier namelijk zeer over te spreken! ‘Wow! Ik heb in maanden niet zoveel eetlust gehad. Ik ben echt de hele dag aan het eten. Ik voel echt verschil’, vertelde ze. 

Prijs

Fenegriek is helemaal niet duur. Je kunt ervoor kiezen om hele zaadjes te kopen en die vervolgens zelf te malen, of om de poedervorm aan te schaffen. De prijs ligt tussen de drie en vijf euro. Je kunt jouw fenegriek onder andere bij Holland & Baret halen, beter bekend als de voormalige Tuinen.

Aanrader of niet?

Ik vind het jammer dat fenegriek voor mij niet heeft gewerkt. Het staat er namelijk om bekend dat het veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt en dat het kan helpen met het vergroten van je eetlust. Het verschilt bij iedere persoon hoe fenegriek bij het lichaam aanslaat. De een zal sterk naar fenegriek ruiken en de ander zal hier misschien wel net als Wafae, geen last van hebben. Als je net als ik veel last krijgt van de geur, dan is het onbegonnen werk en is het waarschijnlijk niet voor jou weggelegd. Of je moet de geur geen stoorzender vinden. Gelukkig heeft fenegriek nog veel andere voordelen en is het daarom niet weg te slaan uit mijn voorraadkast. 

Follow by Email
Facebook
Instagram