Aankomen in gewicht: is tahin het wondermiddel?

tahin recept get fat with me
4 min reading time
Een paar jaar geleden ging ik alle sites af, op zoek naar de gouden tip om aan te komen. Ik kwam bijvoorbeeld een forum tegen waar ik het woord ‘tahini’ tegenkwam. Er werd beweerd dat het het product was dat je zou kunnen helpen om aan te komen en je cupmaat te vergroten. Hoe gek? Ik was dit nog nergens eerder tegengekomen, maar werd nieuwsgierig om hier verder onderzoek naar te doen en het uit te proberen. In dit artikel vertel ik je wat tahini is, hoe je het het beste kunt eten en welke resultaten ik ermee heb bereikt.
Wat is er zo speciaal aan tahini?
Laten we beginnen met wat tahini precies is. Het klinkt mysterieuzer dan het is. Tahini is een potje dat je in bijna elke supermarkt kunt kopen. Het bestaat uit niets minder dan 100% gemalen sesam. Toen ik erachter kwam dat tahini gewoon sesam is, wilde ik weten wat er zo speciaal is aan sesam.

Sesam bevat het hormoon oestrogeen. Dit is een vrouwelijk hormoon, dat invloed heeft op verschillende belangrijke processen in je lichaam. Oestrogeen is onder andere verantwoordelijk voor je borstgroei. Door meer oestrogeen in te nemen, kan uw borstgroei toenemen.

Ik hoor je al koortsachtig denken hoe je zo snel mogelijk aan een pot tahini kunt komen. Het klinkt allemaal hemels… Tja, er zit helaas ook een duistere kant aan. Tahini is niet echt de lekkerste pap die je ooit in je leven zult eten.

Hoewel ik van veel leden in de Facebookgroep begrijp dat het meevalt, kon ik de eerste paar keer echt over mijn nek gaan van die tahini. Het heeft gewoon een sterke smaak waar je even aan moet wennen.

Tijdens mijn aankomstperiode was ik niet echt heel creatief en wilde ik gewoon snel aankomen. Ik maakte altijd een shake en deed er een flinke lepel tahini in. Ik bedacht de quote: ‘Als je mooi wilt zijn, moet je vieze dingen eten’ en hield het in mijn gedachten elke keer als ik iets moest eten of drinken dat ik helemaal niet lekker vond. Gelukkig hoef je dat niet te doen! 
Hoe eet je tahini het lekkerst?
In de community heb ik veel creatieve ideeën en tips gezien hoe je toch tahini door je strot kunt krijgen. Hieronder heb ik een aantal reacties voor je verzameld:

”Ik doe vaak tahini in mijn havermout met volle melk, granola en honing”

”Je kunt het mengen met volle melk en een lepel chocolademelkpoeder, echt lekker!”

“Mixen met dadels”
”Een beetje tahini op plakjes banaan met pindakaas”

”Ik hoorde van een Turkse vriend dat je het kunt mixen met pekmez. Dat is druivensiroop en die vind je in een Turkse winkel. Smeer dat op je brood. Mijn vriendin zegt dat het superleuk is!”

Tahini wordt voornamelijk in het Midden-Oosten gegeten en wordt ook gebruikt om hummus van te maken. Op verschillende sites vind je heerlijke recepten om hummus met tahini te maken. Het proberen waard!
En dan nu het resultaat!

Ik heb ongeveer 3 maanden tahin gebruikt. Dit was ook wel echt nodig, want ik had een schattig AA cupje. Maar toen ik stopte met tahin, was ik van mijn AA cupje naar een heuse cupmaat C gegaan! Whoep whoep! Hier was ik natuurlijk heel blij mee. Of ik dit volledig aan tahin heb te danken, is voor mij nog een grote vraag, omdat ik natuurlijk niet alleen tahin at en ik misschien wel aanleg heb om juist precies bij mijn borsten aan te komen. 

Toch raad ik dit product echt aan. Als je alleen al de voedingswaardes ziet, zul je je verbazen hoe hoog die wel niet zijn. Ondanks dat tahin wellicht geen effect heeft op je boezemgrootte, kan het je wel een handje helpen om je dagelijkse hoeveelheid eiwit, vetten en koolhydraten binnen te krijgen. Honderd gram tahin bevat 686kcal en je krijgt 25g eiwitten, 3,8g koolhydraten, 59g vetten en maar 0.2 gram suiker binnen. Tsjah, ik krijg hierdoor echt spontaan de neiging om een hele pot naar achteren te gooien. Hoe vies ik het ook vind …

Good luck! Laat je weten hoe jij tahin vond en hoe jij het hebt gegeten?

P.S Een potje tahin kost ongeveer 4,- voor 800ml bij de Tanger supermarkt. In supermarkten als de Albert Heijn en de Dirk is hij ook verkrijgbaar voor ongeveer dezelfde prijs, maar krijg je maar inplaats van 800ml maar 300ml per pot. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *