Veganistische lifestyle en aankomen

dikker worden | aankomen | get fat with me | eetlust vergroten
3 min reading time
Veganistisch eten is tegenwoordig helemaal hot! Als er thuis niet iemand is die liever wegblijft van dierlijke producten, dan is er wel iemand op het werk die veganist is. Dat het goed is voor het milieu en je gezondheid is algemeen bekend, maar is het ook goed voor je gewicht?

Als vegetariër eet je geen vlees, maar als veganist leef je volledig van plantaardig voedsel. Geen vlees, geen zuivel en sommigen vermijden ook alles wat zelfs maar een dierlijk additief bevat. Denk bijvoorbeeld aan gelatine of smaakstoffen. Als veganist kan het soms best lastig zijn om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Je lichaam krijgt ineens geen dierlijke producten meer binnen en ook worden er minder voedingsstoffen opgenomen, mits er gebruik wordt gemaakt van supplementen, dat is even wennen. Dit heeft natuurlijk ook invloed op je gewicht.

Als je niet oppast kun je wat kilo’s verliezen, maar hoe zit het nou met iemand die een veganistische lifestyle aanhoudt en wil aankomen? Kan dat? Uiteraard! Tessa is een van de leden van de Facebookgroep. Ze is veganistisch, lust geen pasta, sport niet, maar heeft het desondanks voor elkaar gekregen om maar liefst 3 kilo aan te komen. Ik moest hier uiteraard meer over weten en sprak haar hierover. ‘Mijn ervaring is dat met kipfilet, melk drinken en pasta eten het redelijk makkelijk is om aan te komen, maar wanneer je dit niet meer mag eten is het moeilijker. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten: veel salade en bladgroente. Het probleem ligt vaak ook niet in aankomen, maar in gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen, zodat je ook meer opneemt. Door op deze manier te eten, haal ik gemakkelijk 3000 calorieën op een dag.’

Hieronder deelt Tessa haar eetschema met jullie!
 
 
vrijwaring:

Salades en groene groenten zijn niet opgenomen in het dieet van Tessa, omdat ze weinig calorieën bevatten, maar ze zijn van mening dat ze essentieel zijn om je darmen in balans te houden en je voedsel zo efficiënt mogelijk op te nemen. Dit ontbreekt dus niet in haar voeding.

‘Ik haal gemengde havermout of ik weeg de noten af en doe ze in zakjes in porties, zodat ik precies weet hoeveel gram ik binnenkrijg. Ik combineer noten altijd met fruit voor de extra vetten. Daarnaast neem ik elke dag gemarineerd zeewier met sesamolie of sesamzaad voor mijn dagelijkse hoeveelheid jodium. Je kunt zelf smoothies maken, maar bijvoorbeeld een verse smoothie van AH 250 ml is 150 calorieën. En tot slot popcorn! Uiteraard zoet, want het bevat meer calorieën dan zout en komt op ongeveer 500 calorieën.’

Heel inspirerend en motiverend! Ben jij veganistisch en wil je ook graag aankomen. Nou, Tessa laat zien dat het zeker mogelijk is.

Liefs,

Karima