Gyoza

Gyoza – Japanse dumplings

Sappig aan de binnenkant en knapperig aan de buitenkant. Deze Japanse gefrituurde dumplings, ook wel bekend als Gyoza’s, zijn verrukkelijk en gemakkelijk te maken. Zelfgemaakte gyoza’s zijn daarom ook het proberen waard!


Gyoza – Get fat with me













Follow by Email
Facebook
Instagram



 Wat heb je nodig?

  • 1 pak gyozavellen (bevat 30 stuks)
  • 300 gram kipgehakt
  • 200 gram Chinese kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bosui
  •  eetlepel sesamolie
  • eetlepel maizena
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 100 ml water

Wat heb je nodig voor de saus?

  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1/2 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze

  • Haal de gyoza vellen tijdig uit de vriezer en laat ze ontdooien. 
  • Snijd de bosui, Chinese kool en knoflook heel fijn. 
  • Stoof de Chinese kool met 100 ml water in een pan, totdat de kool begint de krimpen. Plaats de kool vervolgens in een vergiet en druk het water eruit met een lepel. 
  • Pak een kom en voeg de kool, de fijgesneden bosui, knoflook, kipgehakt, sesamolie, maizena, sojasaus en rijstazijn eraan toe. Meng alles goed door elkaar en dan is het mengsel nu klaar om de vellen te vullen!
  • Vul de vel met een eetlepel mengsel. Pak een klein bakje met water om de randen van de vellen vochtig te maken en vouw vervolgens de vellen goed dicht. 
  • Zodra je klaar bent met het vouwen van de vellen, kan je beginnen met het bakken van de gyoza. Verwarm hiervoor wat zonnebloemolie in een pan. Leg vervolgens de gyoza's in de pan en bak ze totdat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Zodra ze allemaal goudbruin zijn, voeg je 100 ml water toe aan de pan en zet je gelijk het deksel op de pan. Wees hierbij voorzichtig! 
  • Laat de gyoza's nu voor 10 minuten stomen en bereid ondertussen het dipsausje voor door de drie ingredienten bij elkaar te mengen. Je zal na deze 10 minuten zien dan het water helemaal verdwenen is. De gyoza's zijn nu klaar om op te eten. Eet smakelijk!