Pure food

Pure food in Marokko!

Momenteel geniet ik van mijn zomervakantie in Marokko. Felle zon, strand, drukte en voor zover mijn eetroutine: heel veel junkfood. Toen ik mij van de week realiseerde dat ik hier echt niet mee verder kon gaan, ben ik op zoek gegaan naar gezonde tentjes in Tanger. Op straat lijken deze uitgestorven, maar gelukkig kon Google mij verder helpen en stuitte ik op Pure food. De foto’s zagen er veelbelovend uit, maar nu nog proberen natuurlijk. 

Toen ik volgens mijn navigatie was aangekomen, zag ik een klein en uniek winkeltje. In Marokko heb ik hiervoor nog geen winkel als dit gezien. Een tikkeltje hipster, mooi interieur (waar je leuke foto’s kan schieten haha) en healthy. Bij binnenkomst werd ik echter nog eens verrast met twee Nederlandssprekende eigenaren. Wat een toeval! 

Wij gingen natuurlijk in gesprek met hen en waren benieuwd wat hen in Marokko heeft gebracht. Dit Marokkaans en Thaise stel bleek voorheen altijd op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam gestaan te hebben. Ze verkochten diverse groenten en soepen, maar besloten ver van huis, in Marokko, een gezonde winkel te openen. Gelukkig hebben zij het erg naar hun zin en werken hier al twee jaar met veel passie en liefde

De eigenaren hechten veel waarde aan gezond eten en serveren om die reden geen rijst of frietjes. Ook hebben wij begrepen dat de meeste producten biologisch zijn. 

Dat er met passie en liefde wordt gewerkt, kon je ook wel in de service terugzien.  Hun menukaart bestaat namelijk uit veel lekkers: shakes, smoothies, ontbijtbowls, sandwiches, burgers, salades, spiesjes etc. Het duurde om die reden toch wel even voordat wij een keus hadden gemaakt, maar met behulp van de eigenaar zijn wij voor een Thai chicken salad, een honey mustard chicken salad met garlic bread en twee vitamine shakes gegaan.

De salades werden geserveerd in diep gevulde kommen met bijbehorende saus en prachtig bestek. Ook de smoothies kregen wij in grote drinkbekers geserveerd. En nu mochten wij eindelijk aanvallen 🙂

‘Mmmm .. lekker!!!’, is wat continu uit onze mond kwam. Wij waren verrukt van het eten. Het was niet alleen lekker, maar ook nog eens vers! De kruidenboter die bijvoorbeeld bij het brood kwam was zo lekker. Wat hadden wij gezond en lekker voedsel gemist na weken ongezond gegeten te hebben. 

Een verbeterpunt voor Pure food is om de shakes koud te serveren. De smoothies en shakes worden vers gemaakt en kunnen om die reden  niet koud geserveerd worden. Wij staan er volledig achter dat de shakes vers gemaakt worden, maar met de hitte zouden wat ijsblokjes natuurlijk ideaal zijn 🙂

Deze spot is een echte aanwinst voor Tanger. Ik voelde mij hier helemaal thuis. Niet alleen het eten was heerlijk, maar ook de service en de vrolijke eigenaren maken dit een leuke tent. Dit is absoluut niet de laatste keer dat ik hier kom. Ik ben fan!

Prijs: Voor de salades en de smoothies betaalden wij 180 dirham. Dit komt uit op 18 euro. Heel goedkoop, want mijn salade kreeg ik niet eens op 🙂

Adres: Rue Zyriabe 52, Tanger 90000, Marokko

Bevind je je momenteel in Tanger en wil je verantwoord genieten? Ga dan vooral langs bij Pure Food! You will defenitly like it!