Vegan junkfood bar

Overhyped or worth it? 

Afgelopen weekend belandde ik samen met mijn nichtje bij de Vegan junk food bar. Voor mij was dit de tweede keer. De eerste keer was alweer een tijd geleden. Ik had absoluut geen honger, maar het was mijn laatste kans om de populaire burger van de VJFB eens eindelijk te proeven voordat de Ramadan van start zou gaan. Ik vond het allemaal niet zo speciaal, maar wou het graag een tweede kans geven. Deze keer met juist mega veel honger. 

De VJFB heeft meerdere locaties in Amsterdam. Twee restaurants en een burger bar op de Overtoom. In de restaurants heb je een breder aanbod en kun je ook kiezen voor een kapsalon, diverse smaken bitterballen, salades of sushi hapjes. Zelf zijn wij naar de burger bar geweest. Hier kan je zowel binnen als buiten plaats nemen. Binnen heb je hoge tafels of tafels langs het raam, wat ik persoonlijk niet heel gezellig en fijn vind zitten. Buiten heb je heel wat tafels waar je chill en relaxed kan zitten. De zon was gelukkig nog aan het shinen dit weekend en dus namen wij plaats op het terras.

Na wat wikken en wegen bestelden wij uiteindelijk twee keer de Daddy Mc Chik’n, twee bakjes zoete aardappelfrietjes met een bakje mayonaise en spicy saus met nog twee spa blauw. Wij hadden beiden zin in kip en waren toch wel benieuwd naar deze nieuwe burger. De eerste keer dat ik hier was heb ik de andere burger genomen, dus die had ik al geproefd.

Al half stervend zijn wij na het serveren gelijk begonnen met eten. Voor het serveren waren wij ons al aan het afvragen hoe het zou smaken, maar we waren zo druk in gesprek en met het vullen van onze buik dat wij vergaten om onze mening te delen. Toen alles bijna op was kwam ons voedsel pas ter sprake.

Zoals mijn nichtje zei: ‘Je moet me echt overtreffen als het aankomt op burgers’, en dat was exact wat ik ook dacht. Ik ben een enorme burgerlover en heb inmiddels al zoveel geproefd, dat een burger echt verrukkelijk moet zijn! De burger was prima. Hij was wel minder smaakvol dan een normale burger, maar dat is omdat het vegan is. De zoete aardappelfrietjes waren wel lekker, vooral met de saus erbij, maar dikke zoete aardappelfrietjes hebben wel mijn voorkeur.
In totaal hebben wij 36 euro betaald. Of dit het waard was? Ja en nee … Het is logisch dat veganistische food wat prijziger is. Daarnaast wordt alles ook in kokosolie gebakken en kun je dus gerust genieten van je burger, zonder dat je een schuldgevoel krijgt Aan de andere kant is het niet een tent waar je regelmatig naartoe zou willen gaan, omdat het zo mega lekker is. Ik vind dat de VJFB toch wel een beetje overhyped is. 
Uiteraard hebben wij nog lang niet alles op het menu geprobeerd. Wellicht dat wij nog een derde poging wagen, maar tot nu toe heeft de VJFB mij nog niet omver geblazen. Of zijn wij als burgerlovers een beetje te kritisch geweest? 
Liefs,
Karima