Tosca

Lieve meiden,
ik hoop dat ik jullie met deze post kan inspireren en motiveren.
De linker foto is genomen in 2014. Hier woog ik 46 kilo. Door omstandigheden zat ik niet lekker in mijn vel en ik was ontevreden met mezelf. Al jaren was ik bezig met aankomen, maar niks hielp. Ik had de hoop opgegeven, en omdat ik niet lekker in mijn vel zat viel ik eigenlijk alleen maar af.
De rechter foto is genomen in 2019 (op 18 mei om precies te zijn). Hier weeg ik 51 kilo. Ik zit lekker in mijn vel en ben tevreden met mezelf.
HOE HEB IK DIT VOOR ELKAAR GEKREGEN?
– Het allerbelangrijkste: ik heb mijn mindset veranderd. Ik heb mezelf op een gegeven moment geaccepteerd zoals ik ben (makkelijker gezegd dan gedaan I know) en dat zorgde ervoor dat er een hoop negativiteit uit mijn leven verdween. Ook gaf ik aan dat ik niet lekker in mijn vel zat door omstandigheden en dat heb ik ook aangepakt. Ik weet zeker dat dit ervoor heeft gezorgd dat ik onbewust minder stress had en dat dat effect heeft gehad op mijn lichaam.
– Eten eten en nog eens eten.
Jaja dat zeggen we allemaal. Veel eten. Maar wat precies? Ik heb een tijdje alles bijgehouden in de app “Food. Persoonlijk vond ik dat het teveel tijd in beslag nam en naar mijn idee toch weer een beetje stress opleverde omdat ik daar zo gefocust op was. Omdat ik de app toch een tijdje heb gebruikt weet ik nu ongeveer hoeveel calorieën, eiwitten en vetten etc er in bepaalde producten zitten.
Ik zorg ervoor dat ik rond de 2300-2500 calorieën per dag zit en rond de 100gram eiwitten (ik vertel hier later meer over).
Tuuuuurlijk is er weleens een dag dat ik hier niet aan kom. Maar daar ga ik mij niet meer druk om maken zoals voorheen.
WAT EET IK ALLEMAAL OP EEN DAG?
Avocado’s, noten, eieren, veel brood met veel beleg zoals kipfilet of pindakaas, mueslirepen, bananen, aardappelen, vlees, groente, pasta, rijstmaaltijden (het liefst zilvervliesrijst) en ik hou ook wel van snoep, koek, chips etc. Ik eet of drink geen zuivel omdat ik daar slecht tegen kan vanwege mijn PDS (prikkelbaar darm syndroom). Ik eet om de 2/3 uur iets. Daar is mijn lichaam nu zo aan gewend dat ik na 2/3 uur ook echt honger krijg. En ik drink een weight gainer die ik (bijna) elke dag drink. Daar zitten 300 calorieën in en 23 gram eiwitten.
– Goed voor mezelf zorgen.
Ik probeer te zorgen dat ik voldoende slaap. Doordeweeks ongeveer 8 uur per nacht.
In het weekend is dat natuurlijk een ander verhaal.
Ik drink voldoende en ik eet gezonde dingen.
– Sporten
Dit is iets wat absoluut niet mag ontbreken. Dit heeft mij zo veel geholpen. Ongeveer 2-3 keer per week doe ik aan fitness en er is geen week dat ik oversla. Oke dat is misschien niet helemaal waar, maar het komt zelden voor dat ik een week niet ga. Ik train zwaar en zorg dat ik om de 2 weken het gewicht van mijn oefeningen verhoog. Dit zorgt ervoor dat je lichaam er niet gewend aan raakt en dat je spieren sneller groeien. Voordat ik ga trainen eet ik bijna altijd een rijstmaaltijd (het liefst zilvervliesrijst). Dit doe ik zodat mijn lichaam de juiste voedingsstoffen heeft om te kunnen verbruiken tijdens het trainen. Direct na mijn training neem ik meteen mijn shake waar ik het eerder over had, zodat de eiwitten meteen opgenomen kunnen worden. En ik doe 1 keer per week aan zaktraining (kickboksen). Dit doe ik omdat ik het leuk vind en omdat het goed is voor mijn conditie. Als mijn conditie goed is heb ik daar weer profijt van wanneer ik ga fitnessen. Omdat ik zo fanatiek ben met sport zorg ik er dus voor dat ik voldoende eiwitten binnenkrijg. Je moet het dubbele van je eigen lichaamsgewicht in gram binnenkrijgen per dag.
Ik ben dus 5 kilo aangekomen. Waarvan 4 kilo sinds januari dit jaar!
Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen en als jullie vragen hebben hoor ik het graag!
En vergeet niet om blij te zijn met jezelf zoals je bent. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Wees blij met de dingen die je hebt en niet met de dingen die je niet hebt. Het leven is te kort om je druk te maken en om teveel negativiteit om je heen te hebben!
Liefs,
Tosca