Wasbar

EEN WASJE DRAAIEN TERWIJL JE EET!

Het afgelopen weekend was ik in Antwerpen en wat ik daar tegenkwam, had ik nooit eerder gezien. Wij mensen worden alleen maar drukker en hebben minder tijd om alle taken gedaan te krijgen. Twee pientere mannen bedachten hier een awesome concept voor. Wasbar is een namelijk een hotspot waar je tegelijktijdig dat je een kop koffie en wat lekkers naar binnen werkt, ook je was kunt doen. Hoe bizar? En vooral heel innovatief! Hier moest ik natuurlijk heen. Niet voor een wasje, wel voor lekker eten!

Terwijl het nog muisstil was op straat in Antwerpen, zat ik op een zondagochtend al op het terras bij Wasbar. Bij binnenkomst viel het interieur gelijk op. Kleurrijk interieur, op de muren stond op grote letters ‘AEG’, er stonden rijen wasmachines en uiteraard wasmiddel. Gek genoeg rook het totaal niet naar wasmiddel daarbinnen. Dat zou wel erg goed bij het concept passen, maar van een sterke wasmiddel geur wordt je ook misselijk, dus ik denk dat daar vast over nagedacht is. Het bleek dat er ook een kapperszaak is, wat in de avond opengaat. Met al die wasmachines en het vrolijk interieur gaf Wasbar mij een relaxed en huiselijk gevoel. Ideaal voor op een zondagochtend.
Op de menukaart stond genoeg lekkers! Ook viel mij onderin een tekst op waar ik heel blij van werd. Het blijken namelijk gezonde bagels te zijn die zij verkopen. Dat wordt nog meer genieten, want dat is exact waar ik voor wilde gaan!
Ik bestelde de zalige zalm. Dat is een sesam bagel met roomkaas, gerookte zalm, rode uit, rucola en japanse dressing. Daarbij kon je nog kiezen tussen drie side dishes, namelijk: soep, quinoa of een linzensalade. Ik ging voor de quinoasalade! Dit is overigens een ideaal product voor als je wilt aankomen of in mijn geval op gewicht wilt blijven. Mijn vriendin ging ook voor de zalige zalm, maar zij ging voor een tomatensoep als side dish. En als drinken nam ik een verse jus en zij een cappuccino.
Het was lekker rustig, dus het eten kwam ook vrij snel. Het zag er superlekker uit. Ideaal voor voor kiekjes voor jullie natuurlijk, haha! En nu nog proeven …
De bagel was erg lekker, goedgevuld en binnen no time op! De service was ook top. De tomatensoep was wel koud, maar ik weet niet of dat aan het weer lag. Het was namelijk nog fris buiten en met onze urenlange fotoshoot van het eten (oeps) kan het zijn dat het soepje daardoor is afgekoeld. 
Hoe ik mijn bezoek aan Wasbar heb ervaren?
Super positief! Wasbar is de hotspot waar het ideaal is om in de ochtenden onderuitgezakt een krantje te lezen, in de middag gezond met vriendinnen te lunchen. Ook als je denkt dat het niet zal lukken door je torenhoge was, dan kun je die gerust meenemen!
Daarnaast was het ook goedkoop. Wij betaalden 28,- euro voor alles, dus ook de prijs vond ik erg meevallen. Normaal betaal je al gauw een tientje voor een simpele bagel en wat te drinken!
Er is genoeg gezonde keus en de porties zijn groot, dus ideaal als je aan de kilo’s wilt komen terwijl je lekker aan het eten bent.
Ik bleef daarna nog best lang hangen, want ik zou een lid van de community ontmoeten (hoe leuk!) Gelukkig kwamen ze niet vijf keer vragen of ik nog iets wilde bestellen. Dat werd juist helemaal niet gedaan, dus dat vond ik ook erg fijn. Hmm … Zou het stiekem iets typisch voor Nederlanders zijn om dat continu te vragen?
Liefs,
Karima