Deel 1

Ha ladies!

Maandag zou mijn tweede story online komen, maar ik voelde mij niet heel super. Benieuwd of dit door het suikerdieet komt? Lees gauw verder  

Waar begin ik in hemelsnaam?

Tsja, elk dieet begint ergens. Bij het aankomen ga je meer goede koolhydraten nemen en bij het afvallen vermijd je die juist, maar waar begin je in hemelsnaam als je een suikerdieet gaat volgen? Deze vraag spookte de afgelopen week continu in mijn hoofd. Een suikerdieet is namelijk lastiger dan gedacht en dit heb ik zwaar onderschat.

Allereerst ben ik begonnen met het bestuderen van verpakkingen en lette ik hierbij voornamelijk op de suikers en de mysterieuze benamingen. Er blijkt namelijk dat er tal woorden voor suikers worden gebruikt, waar je in eerste instantie niet aan denkt als je de ingrediënten bekijkt. Toen ik voor het eerst googelde naar diverse benamingen van suiker, schrok ik! Er zijn maar liefst 146 schuilnamen en daar werd ik spontaan duizelig van: diastatisch moutextract, glucose-fructosestroop, melasse, turbinado … en zo kan ik nog even doorgaan. 

Dit heeft me in laten zien dat je echt niet 1,2,3 kan beginnen met een suikerdieet. Het zal even duren voordat ik 100% suikervrij eet, er is namelijk zoveel waar je rekening mee moet houden. Het opdoen van kennis kan je hier goed bij helpen. Ik heb daarom een aantal boeken besteld over suiker. Het lijkt mij interessant om precies te weten wat het voor je lichaam doet, hoeveel ik maximaal in zou mogen nemen en hoe ik kan omgaan met een suikerdip.

Nu we het over een suikerdip hebben kan ik hier mooi op inhaken. De blog zou op maandag online komen, maar ik voelde mij niet goed. Ik wilde het liefst een megagrote reep chocolade of een heerlijke ijskoffie van de Mac Donalds met extra slagroom en karamelsaus. Ja, ik was ongesteld, maar mensen die mij goed kennen die weten dat ik absoluut geen cravings heb tijdens mijn periode en al helemaal niet in chocolade. 

Afgelopen week ben ik ook begonnen met nee zeggen tegen zoetige dingen die er misschien in eerste oogopslag niet ongezond uitzien, maar dat wel zijn namelijk. Een ‘gezonde’ mueslireep, een ‘gezonde’ smoothie van de Albert Heijn, thee, frisdrank, koekjes etc. Dit was voor mijn gevoel geen grote stap, omdat ik nooit een zoetekauw ben geweest en hier niet snel naar grijp, maar mijn lichaam denkt daar anders over. 

Het is dus een feit: ik heb voor het eerst een echte suikerdip ervaren en ik stond op het punt op met alles te kappen. Of ik dat echt ga doen? Tuurlijk niet, dit is het bewijs dat ik misschien toch wel een kleine suikerverslaving heb …

Tot volgende week, dan neem ik jullie weer mee op reis

(en deze keer op tijd natuurlijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *