Aankomen met tahin!

Een aantal jaren geleden ging ik elke site af, op zoek naar de gouden tip om aan te komen. Zo stuitte ik op een forum waar ik het woordje ‘tahin’ tegenkwam. Er werd beweerd dat dit het product was, dat je zou kunnen helpen met aankomen en voor een grotere cupmaat zou zorgen. Wat gek? Ik was dit nergens eerder tegengekomen, maar werd toch nieuwsgierig om hier verdere research naar te doen en het uit te proberen. In dit artikel vertel ik jou wat tahin is, hoe je dit het beste kan eten en welke resultaten ik hiermee heb geboekt. 

Wat is er nou zo bijzonder aan tahin? 

Laten we beginnen met het beantwoorden van de vraag wat tahin nou precies is. Het klinkt geheimzinniger dan het is, maar tahin is een pot die je bijna in elke supermarkt kan kopen, en bestaat uit niets minder dan 100% gemalen sesam. Toen ik erachter kwam dat tahin eigenlijk simpelweg sesam was, begon ik op te zoeken wat er zo bijzonder is aan sesam.

Sesam bevat het hormoon oestrogeen. Dit is een vrouwelijk hormoon, welke invloed heeft op diverse belangrijke processen in je lichaam. Oestrogeen zorgt onder andere voor je borstgroei. Als je meer oestrogeen inneemt, kan dit ervoor zorgen dat je borstgroei toeneemt.

Ik hoor je nu al nadenken hoe je ervoor kan zorgen dat je zo snel zo een potje tahin kan bemachtigen. Het klinkt allemaal hemels … Nou, er zit helaas ook een darkside aan. Tahin is niet echt het meest lekkere papje wat je ooit in je leven zult eten. Alhoewel ik van ontzettend veel leden in de Facebookgroep heb begrepen dat het echt reuze meevalt, kon ik de eerste paar keer toch wel over mijn nek gaan door tahin. Het is simpelweg een sterke smaak waar je toch even aan moet wennen. Tijdens mijn aankomperiode was ik niet echt heel creatief en wilde ik gewoon snel aankomen. Ik maakte altijd een shake en deed daar een grote lepel tahin in. Ik bedacht de quote: ‘Wie mooi wilt zijn, moet vieze dingen eten’ en hield deze continu in mijn gedachten als ik weer iets moest eten of drinken wat ik helemaal niet lekker vond. Gelukkig hoef jij dat niet zo te doen! 

Hoe eet je tahin op z’n lekkerst? 

In de community heb ik ontzettend veel creatieve ideetjes en tips voorbij zien komen, hoe jij tahin toch nog door jouw strot heen zou kunnen krijgen. Ik heb een aantal reacties voor jou verzameld:

”Ik doe tahin vaak in mijn havermout met volle melk, cruesli en honing’’

‘’Je kan het mixen met volle melk en een lepeltje chocomelkpoeder, echt lekker!’’

‘’Mengen met dadels’’

‘’Een beetje tahin op plakjes banaan met pindakaas’’

‘’Van een Turkse vriendin hoorde ik dat je het kan mixen met pekmez. Dat is druivenstroop en kan je vinden in een Turkse winkel. Smeer dat samen op je brood. Mijn vriendin zegt dat het echt superlekkeeeer is!’’

Tahin wordt voornamelijk gegeten in het Midden-Oosten en wordt ook gebruikt om hummus mee te maken. Op diverse sites kan je heerlijke recepten vinden hoe je met tahin hummus kunt maken. Het proberen waard!

En dan nu het resultaat! Ik heb ongeveer 3 maanden tahin gebruikt. Dit was ook wel echt nodig, want ik had maar liefst een cupmaat AA. Toen ik met tahin stopte had ik een cupmaat C, whoep whoep! Hier was ik natuurlijk heel blij mee. Of ik dit volledig aan tahin heb te danken, is voor mij nog een grote vraag, omdat ik natuurlijk niet alleen tahin at en misschien wel aanleg heb om juist precies daar aan te komen. Toch raad ik dit product echt aan, want als je de voedingswaardes ziet, zul je toch wel even schrikken hoe hoog deze zijn. Ondanks dat het geen effect heeft op je boezemgrootte, kan het je wel echt een handje helpen om je dagelijkse hoeveelheid eiwit, vetten en koolhydraten binnen te krijgen. Honderd gram tahin bevat 686kcal en je krijgt 25g eiwitten, 3,8g koolhydraten, 59g vetten en maar 0.2 gram suiker binnen. Tsjah, ik krijg hierdoor echt spontaan de neiging om een hele pot naar achteren te gooien. Hoe vies ik het ook vind …

Good luck! Laat je weten hoe jij tahin vond en hoe jij het hebt gegeten?

P.S Een potje tahin kost ongeveer 4,- voor 800ml bij Tanger supermarkt. In supermarkten als de Albert Heijn en de Dirk is hij ook verkrijgbaar voor ongeveer dezelfde prijs, maar krijg je maar 300ml in een pot. 

Deze artikelen vind je vast ook heel leuk! 

Follow by Email
Facebook
Instagram