Aankomen in gewicht: is tahin het wondermiddel?

Een aantal jaren geleden ging ik elke site af, op zoek naar de gouden tip om aan te komen. Zo stuitte ik op een forum waar ik het woordje ‘tahin’ tegenkwam. Er werd beweerd dat dit het product was, dat je zou kunnen helpen met aankomen en voor een grotere cupmaat zou zorgen. Wat gek? Ik was dit nergens eerder tegengekomen, maar werd toch nieuwsgierig om hier verdere research naar te doen en het uit te proberen. In dit artikel vertel ik jou wat tahin is, hoe je dit het beste kan eten en welke resultaten ik hiermee heb geboekt.

Wat is er nou zo bijzonder aan tahin? 
Laten we beginnen met wat tahin nou precies is. Het klinkt namelijk geheimzinniger dan het is. Tahin is een pot die je in bijna elke supermarkt kunt kopen. Het bestaat uit niets minder dan 100% gemalen sesam. Toen ik erachter kwam dat tahin simpelweg sesam is, wilde ik weten wat er dan zo bijzonder is aan sesam.
Sesam bevat het hormoon oestrogeen. Dit is een vrouwelijk hormoon, welke invloed heeft op diverse belangrijke processen in je lichaam. Oestrogeen zorgt onder andere voor je borstgroei. Als je meer oestrogeen inneemt, kan dit ervoor zorgen dat je borstgroei toeneemt.
Ik hoor je al koorts achtend nadenken hoe jij zo snel mogelijk ook een potje tahin kan bemachtigen. Het klinkt allemaal hemels … Nou, er zit helaas ook een darkside aan. Tahin is niet echt het meest lekkere papje wat je ooit in je leven zult eten. 
Alhoewel ik van ontzettend veel leden in de Facebookgroep heb begrepen dat het reuze meevalt, kon ik de eerste paar keer echt over mijn nek gaan door die tahin. Het heeft simpelweg een sterke smaak waar je toch even aan moet wennen. 
Tijdens mijn aankomperiode was ik niet echt heel creatief en wilde ik gewoon snel aankomen. Ik maakte altijd een shake en deed daar een grote lepel tahin in. Ik bedacht de quote: ‘Wie mooi wilt zijn, moet vieze dingen eten’ en hield deze continu in mijn gedachten als ik weer iets moest eten of drinken wat ik helemaal niet lekker vond. Gelukkig hoef jij dat niet zo te doen! 
Hoe eet je tahin op z’n lekkerst? 
In de community heb ik ontzettend veel creatieve ideetjes en tips voorbij zien komen over hoe jij tahin toch door je strot kan krijgen. Hieronder heb ik een aantal reacties voor je verzameld:
”Ik doe tahin vaak in mijn havermout met volle melk, cruesli en honing’’
‘’Je kan het mixen met volle melk en een lepeltje chocomelkpoeder, echt lekker!’’
‘’Mengen met dadels’’
‘’Een beetje tahin op plakjes banaan met pindakaas’’
‘’Van een Turkse vriendin hoorde ik dat je het kan mixen met pekmez. Dat is druivenstroop en kan je vinden in een Turkse winkel. Smeer dat samen op je brood. Mijn vriendin zegt dat het echt superlekkeeeer is!’’
Tahin wordt voornamelijk gegeten in het Midden-Oosten en wordt ook gebruikt om hummus mee te maken. Op diverse sites kan je heerlijke recepten vinden hoe je met tahin hummus kunt maken. Het proberen waard!
En dan nu het resultaat!
Ik heb ongeveer 3 maanden tahin gebruikt. Dit was ook wel echt nodig, want ik had een schattig AA cupje. Maar toen ik stopte met tahin, was ik van mijn AA cupje naar een heuse cupmaat C gegaan! Whoep whoep! Hier was ik natuurlijk heel blij mee. Of ik dit volledig aan tahin heb te danken, is voor mij nog een grote vraag, omdat ik natuurlijk niet alleen tahin at en ik misschien wel aanleg heb om juist precies bij mijn borsten aan te komen. 
Toch raad ik dit product echt aan. Als je alleen al de voedingswaardes ziet, zul je je verbazen hoe hoog die wel niet zijn. Ondanks dat tahin wellicht geen effect heeft op je boezemgrootte, kan het je wel een handje helpen om je dagelijkse hoeveelheid eiwit, vetten en koolhydraten binnen te krijgen. Honderd gram tahin bevat 686kcal en je krijgt 25g eiwitten, 3,8g koolhydraten, 59g vetten en maar 0.2 gram suiker binnen. Tsjah, ik krijg hierdoor echt spontaan de neiging om een hele pot naar achteren te gooien. Hoe vies ik het ook vind …
Good luck! Laat je weten hoe jij tahin vond en hoe jij het hebt gegeten?

P.S Een potje tahin kost ongeveer 4,- voor 800ml bij de Tanger supermarkt. In supermarkten als de Albert Heijn en de Dirk is hij ook verkrijgbaar voor ongeveer dezelfde prijs, maar krijg je maar inplaats van 800ml maar 300ml per pot. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *