Voeding tracken: hoe werkt My fitness pal?

HOW TO USE

MY FITNESS PAL

In de reacties van de community zag ik steeds vaker de naam ‘My Fitness Pal’ opduiken. Ik was benieuwd naar wat die naam inhield. Het bleek een hele handige app te zijn, die je kan helpen met het behalen van jouw doelen. Dat moest ik natuurlijk gelijk gaan uittesten. Ik gebruik de app nu al een tijdje en in dit artikel vertel ik jullie graag mijn ervaring en hoe jij de app het beste kunt gebruiken.

Waar is de app goed voor?

Als je de app downloadt, komt er in beeld waarmee de app jou zou kunnen helpen. De app geeft goed weer hoeveel je op een dag moet eten om jouw streefdoel te behalen, het houdt het aantal calorieën bij en de app houdt ook rekening met jouw energieverbruik. Dit gebeurt onder andere door jouw stappen bij te houden. Handig hé!

Hoe gebruik je de app?

De app is gemakkelijk te gebruiken. Net als iedere app vul je eerst wat persoonlijke gegevens in zoals jouw leeftijd, gewicht, streefgewicht en of hoeveel je beweegt. Allemaal heel belangrijk voor de app om een goede berekening voor jou te kunnen maken. De app vraagt vervolgens of jij per week 0.2 of 0,5 kg wilt aankomen. Hier kun je een keuze tussen maken en de app geeft dan een bepaalde hoeveelheid kcal weer die jij dagelijks moet binnenkrijgen om dat doel te behalen.

Alles wat je eet op een dag, houd je bij op de app. Dit kan zowel met een scan als met de zoekbalk. Ook moet je bijhouden hoeveel je sport. Als je een uurtje cardio hebt gedaan in de sportschool, dan geef je dit aan. De app berekent dan hoeveel extra kcal je in moet emen om jouw doel te kunnen behalen.

Het handige aan de app is, dat je onder het kopje ‘meer’ kan klikken op ‘voeding’ en hier weer onder het kopje ‘voedingsstoffen’ een duidelijk overzicht krijgt te zien van hoeveel je per categorie hebt gegeten. 

55 naar 63

Voor dit artikel heb ik een voorbeeld genomen van iemand die nu 55 kilo weegt maar graag 63 kilo wil wegen. Ik voer in een bordje met Brinta in als het ontbijt. Een bordje met 40 gram Brinta en halfvolle melk bevat volgens de app 255kcal. Let op dat je dit altijd zelf goed checkt! Als je hierna naar ‘voedingsstoffen’ gaat, kun je precies zien hoe je zit betreft de macro’s. Er is namelijk een indicatie gemaakt aan de hand van jouw ingevulde profiel, die laat zien hoeveel gram je van wat binnen moet krijgen. Dit kun je de gehele dag goed in de gaten houden. 

Je ziet verder niet alleen hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten je binnen hebt, maar ook hoeveel suikers en vezels. Het is altijd handig om ook deze goed in de gaten te houden. Mocht je de macroverhouding willen aanpassen, dan kun je dit altijd wijzigen onder het kopje ‘doelen voor calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten’.

En meer

Je kunt door middel van het plusje niet alleen maar je voeding doorgeven, maar ook je gewicht, hoeveelheid water en zelfs jouw eigen voortgang. Daarnaast kun je ook pushmeldingen inschakelen die jou eraan zullen herinneren je eten in te voeren. Dit kan indirect ook een herinnering zijn voor jou om weer wat te gaan eten. Heel handig voor als je net zo vergeetachtig bent als ik, haha! 

Er is zelfs een optie voor ‘motivatie’ die je op de app kunt vinden. Je kunt vragen stellen, oproepjes plaatsen dat je op zoek bent naar een maatje uit jouw buurt en jouw voortgang delen onder het kopje ‘community’. Dit kan natuurlijk heel motiverend werken! 

Ik kom nog dagelijks handige dingen tegen op de app, dus ik denk dat ik nog lang niet alles met jullie heb gedeeld. Ik ben in ieder geval erg tevreden met de app omdat ik het fijn vind dat de macro’s voor je berekend worden en het aanbod lekker breed is. Voor mensen die trainen en slechts een app willen die alles bijhoudt, lijkt mij dit een ideale app. De app is geheel gratis. Je kunt wel voor een klein bedrag Premium worden, waarbij je gebruik kunt maken van nog meer extra’s.

Liefs,
Karima

Schema bestellen?