Genieten van het hier en nu

Gezond aankomen | Geluk en leven in het hier en nu
3 min reading time

Ik realiseerde me laatst dat het lijkt alsof we als maatschappij, continu bezig zijn met ‘nog beter’ worden. Het moet beter, groter en mooier. Heb je al 1 mooie titel op zak? Hup, daar kan dan nog wel eentje bij. Heb je een 7 gehaald? Mwah, de volgende keer voor een 8 hé? En ben je al wat aangekomen? Nah, nu je toch bezig bent … We willen nog betere resultaten, nog meer titels, grotere prestaties, maar waar stopt het? Het lijkt eigenlijk alsof het nooit goed genoeg is, maar vooral dat we helemaal niet genieten en ons realiseren wat we al hebben.

Maar vandaag wil ik je eraan herinneren dat je al goed genoeg bent.
Je bent geweldig.
Je bent prachtig.
En je mag er zijn.

Dat hangt niet af van prestaties, titels, materiële zaken, de hoeveelheid geld op je bank of het aantal kilo’s op de weegschaal.

Je mag er zijn, want je bent al geweldig zonder deze dingen!

En met betrekking tot je lichaam, hé … Dat is ook de reden waarom je mijn website bezoekt! Je wilt graag tips en weten hoe je die kilo’s er weer aan krijgt. Ik weet uit ervaring dat het soms moeilijk is om een balans te vinden in dankbaar zijn en dus accepteren hoe je er al uitziet, maar aan de andere kant continu streven naar beter. Als je wilt aankomen en je bent niet blij met je lichaam, zal ik de laatste zijn om te zeggen: “Stop met zeuren en wees gewoon dankbaar.” Ik zou je steunen door te zeggen: “Ga ervoor!”, maar wat als je er constant naar streeft om iets anders te worden en alleen maar denkt aan de volgende stap? In hoeverre ben je eigenlijk dankbaar voor wat je al hebt?

Binnenkort ben je misschien een paar kilo zwaarder en dat is fantastisch, maar betrap je jezelf erop dat je streeft naar meer, groter en beter? In dit geval: voller of nog strakker.

Reflect on what you have already achieved. Where it once started and how far you've come. When will it be time to really enjoy the here and now. Or are you secretly already thinking about the next step?

Ik hou van ambitieuze vrouwen, omdat ik geloof dat je met geloof in jezelf, in je doel en daadkracht veel kunt bereiken, maar wat ik probeer te zeggen is: vergeet niet te genieten van het hier en nu!

Vergeet niet in de spiegel te kijken als je misschien op de reis bent om te veranderen en je dan te realiseren en echt te realiseren dat je al goed genoeg bent. Dat je al mooi bent. Dat je al geweldig bent!

Geniet daarvan, want het gevaar is dat je constant bezig en gefocust bent of wat de volgende stap zal zijn en dit vergeet, want goed genoeg? Dat ben je al!

Liefs,
Karima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *