Gyoza – Japanse dumplings

medium

Sappig aan de binnenkant en knapperig aan de buitenkant. Deze Japanse gefrituurde dumplings, ook wel bekend als Gyoza’s, zijn verrukkelijk en gemakkelijk te maken. Zelfgemaakte gyoza’s zijn daarom ook het proberen waard!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 pak gyozavellen (bevat 30 stuks)
300 gr kipgehakt
200 gr Chinese kool
2 teentjes knoflook
2 stengels bosui
1 el sesamolie
1 eetlepel maizena
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
100 ml water
Voor de saus
1/2 eetlepel sesamolie
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstazijn

Directions

1.
Haal de gyoza vellen tijdig uit de vriezer en laat ze ontdooien.
Mark as complete
2.
Snijd de bosui, Chinese kool en knoflook heel fijn.
Mark as complete
3.
Stoof de Chinese kool met 100 ml water in een pan, totdat de kool begint de krimpen.
Mark as complete
4.
Plaats de kool vervolgens in een vergiet en druk het water eruit met een lepel.
Mark as complete
5.
Pak een kom en voeg de kool, de fijgesneden bosui, knoflook, kipgehakt, sesamolie, maizena, sojasaus en rijstazijn eraan toe. Meng alles goed door elkaar en dan is het mengsel nu klaar om de vellen te vullen!
Mark as complete
6.
Vul de vel met een eetlepel mengsel. Pak een klein bakje met water om de randen van de vellen vochtig te maken en vouw vervolgens de vellen goed dicht.
Mark as complete
7.
Zodra je klaar bent met het vouwen van de vellen, kan je beginnen met het bakken van de gyoza. Verwarm hiervoor wat zonnebloemolie in een pan.
Mark as complete
8.
Leg vervolgens de gyoza's in de pan en bak ze totdat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen.
Mark as complete
9.
Zodra ze allemaal goudbruin zijn, voeg je 100 ml water toe aan de pan en zet je gelijk het deksel op de pan. Wees hierbij voorzichtig!
Mark as complete
10.
Laat de gyoza's nu voor 10 minuten stomen en bereid ondertussen het dipsausje voor door de drie ingredienten bij elkaar te mengen.
Mark as complete
11.
Je zal na deze 10 minuten zien dan het water helemaal verdwenen is. De gyoza's zijn nu klaar om op te eten. Eet smakelijk!
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *