Hoe kan ik gezond aankomen?

Hoe kan ik gezond aankomen?
4 min reading time

Ondergewicht betekent dat je minder weegt dan goed is voor je gezondheid. Bij veel mensen gaat het hebben van ondergewicht dan ook gepaard met klachten als haaruitval, vermoeidheid, gewrichtspijn en meer. Logisch dat jdan ook benieuwd bent hoe je van je ondergewicht af kan komen. In deze blog deel ik handige tips hoe je gezond kan aankomen.

Oorzaak

Bij de meeste mensen wordt ondergewicht veroorzaakt door aanleg: je hebt een slanke bouw van jezelf en hierdoor ook de aanleg om snel af te vallen als je niet genoeg eet. Is er echter vaker sprake van veel gewichtsafname, dan is het verstandig om te onderzoeken wat de oorzaak is dat je snel afvalt. Een factor die vaak voor veel gewichtsafname kan zorgen is stress. Het is een grote boosdoener als je wil aankomen, want het blokkeert je eetlust en je stofwisseling versnelt. Hierdoor kan je snel veel kilo’s verliezen.

Is er dus sprake van een factor dat het aankomen belemmert? Probeer dit dan eerst op te lossen of te verminderen.

Snel aankomen

Als we willen aankomen dan willen we het liefst zoveel mogelijk resultaat zien. Hoe we aankomen maakt ook niet uit: we grijpen naar gevaarlijke siroopjes als Apetamin of starten met een slagroomdieet. Hoe verleidelijk het ook is om naar zulke oplossingen te grijpen: dit kan je beter niet doen! Naast dat het niet gezond is, zal het je op de lange termijn niet het gewenste resultaat bieden dat je graag wil. Je bent namelijk niet van plan om je hele leven aan een slagroomdieet te zitten, toch?

In plaats van snel aankomen is het beter om realistisch aan te komen. Probeer stapje voor stapje meer te eten en vooral hetgeen te eten wat je nodig hebt om aan te komen. Als je nu drie keer per dag eet, kan je een eetmoment toevoegen dat je geleidelijk opbouwt. Dit hoeft geen maaltijd te zijn. Maak het jezelf makkelijker en start met het drinken van de calorierijke smoothies van 1000+ kcal van Get fat with me.

Neem je tijd om geleidelijk nieuwe stappen te zetten om uiteindelijk in een calorieoverschot te eten.

Stimuleer je eetlust

Meer eten vraagt ook om meer eetlust en laat dat nou net hetgeen zijn waar je tegenaan loopt. Geen zorgen! Je kan je eetlust op verschillende manieren stimuleren.

1 Start met het innemen van bijenpollen. Dit is een natuurlijke eetlustbooster waar je dagelijks een theelepel van kan innemen voor meer eetlust.

2 Neem dagelijks een handje moerbeien om de eetlust te stimuleren. Dit is een heerlijke zoete en gezonde snacks die rijk zijn aan vele vitamines, mineralen, antioxidanten, maar ook veel gezondheidsvoordelen bieden voor onder je gewicht. Bij het regelmatig nuttigen van moerbeien kan je je eetlust vergroten.

3 Drink vaker een kopje bouillon om je eetlust te stimuleren

4 Krachttraining helpt niet alleen bij het vergroten van je spiermassa, maar ook bij het vergroten van je eetlust. Let op: verricht wel de juiste oefeningen en neem genoeg voeding om te herstellen en dus aan te komen in spiermassa.

Zoek hulp

Aankomen is niet makkelijk. Het vraagt veel uitzoekwerk, maar ook inspanning van je. Blijf ondanks dat geduldig en realistisch, want het is mogelijk om jouw droomgewicht te bereiken. Vind je het toch een uitdaging? Vraag dan om hulp bij Get fat with me. Je kan geholpen worden op diverse manieren. Vraag bijvoorbeeld een voedingsschema op maat aan, schaf een natuurlijke eetlustbooster aan, schaf een trainprogramma aan of sluit je aan bij de GFWM Academy, de plek waar je samen met anderen gecoacht wordt door mij, maar ook geïnspireerd wordt door gastsprekers en maandelijks een guide ontvangt met een voedingsschema, trainschema, tips, handige productlijstjes en meer.

Neem gerust contact op om te bespreken wat bij je past.

Liefs,

Karima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *